fbpx

Deze linzenballetjes zijn een prima vleesvervanger. Ze zitten vol eiwitten zitten en hebben ook nog eens de vorm van vlees.
Ik maak deze balletjes ook wel eens als borrelhapje of bij een groene salade.

Dit heb je nodig voor 12 stuks:
200 gram rode linzen
100 gram gemengde noten grof gehakt
2 thl rode pesto
1 ei*
1 handje peterselie, fijn gesneden
1 ui, fijn gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
zout & peper naar smaak

 Zo maak je het:

  • Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en laat even uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en roerbak de ui en knoflook een paar minuten tot ze glazig worden.
  • Doe de linzen in een kom samen met het ui-knoflookmengsel, het eiwit van het ei, de pesto en peterselie. Meng dit door elkaar tot een stevige massa.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en draai balletjes van het mengsel.
  • Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Keer de balletjes even na 15 minuten.

*Voor de vegan versie kan je 50 gram tomatenpuree gebruiken i.p.v. een ei.